Lärare i grundskolan som är intresserade av matematisk problemlösning sökes

Inom forskningsprojektet Framtidens problemlösare! söker man nu lärare i grundskolan från hela Finland (även Åland) som är intresserade av elevers matematiska problemlösning. Inom forskargruppen utvecklas material och metoder för att identifiera och stödja utvecklingen av barn och ungas matematiska problemlösningsfärdigheter. Utvecklingsarbetet påbörjas hösten 2022. En viktig del i utvecklingsarbetet är ett nära samarbete med lärare som undervisar barn och unga i olika årskurser.

Att vara med i forskningen skulle innebära att få delta i workshoppar på distans ungefär en gång i månaden. Under workshopparna:

  • Diskuteras undervisning av matematisk problemlösning med forskningsbaserade metoder
  • Utveckling av ändamålsenliga bedömningsmaterial för identifiering av matematiska problemlösningsfärdigheter
  • Utveckling av effektiva metoder och lärarhandledning för hur undervisa och stödja matematiska problemlösningsfärdigheter

Visst vill du vara med och utveckla nya material och metoder för att identifiera och stödja utvecklingen av barns matematiska problemlösningsfärdigheter? Anmäl då ditt intresse genom att skicka e-post till heidi.hellstrand@abo.fi.

Intresseanmälningar kan göras nu direkt men möjlighet finns att komma med också under hösten 2022. Din intresseanmälan förbinder inte dig eller din klass till något i detta skede utan är enbart en första intresseanmälan.

Läs mer på länken:

https://www.helsinki.fi/sv/node/17786/etsimme-lasten-matemaattisesta-ongelmanratkaisusta-kiinnostuneita-perusopetuksen-opettajia-koko-suomen-alueelta